Teknologi

Sains Dan Teknologi Penyelidikan Artikel Berita

Teknologi untuk menyokong penghantaran rawatan perubatan, seperti masalah dan menggunakan elektronik catatan medis, kemajuan juga. Selain itu, internet meletakkan kuasa yang besar dan pengetahuan di tangan pesakit, serta membuat pengetahuan diakses untuk kesihatan banyak penjagaan pengamal seluruh dunia. Teknologi juga telah instrumental dalam kemajuan dalam keselamatan pesakit, dari bentuk satu menggunakan jarum untuk automatik penonaktifan untuk elektronik preskripsi.

Klasifikasi artikel menurut mereka memberi kesan pada jenis tertentu penyertaan pelajar, yang akan digambarkan dalam lebih detail di bawah. Di bahagian berikut, kami akan memberikan gambaran pelajar pertunangan, termasuk penjelasan definisi biasa dan penyertaan petunjuk, diikuti oleh sintesis bagaimana setiap jenis teknologi akan mempengaruhi pelajar pertunangan. Memajukan teknologi baru muncul, seperti industri robot, kecerdasan buatan dan mesin belajar, dengan pesat.

Matlamat kajian ini adalah untuk mengeksplorasi pemandangan pasien dan dokter di kegunaan teknik baru untuk mengesan jantung autisme neuropati dalam khusus diabetes klinik. Ini adalah teknik yang pegang tangan perangkat yang mengukur kadar jantung pada yang lain, dan ia melakukan tiga Tes refleks jantung autisme menilai hargai. Facebook dan Facebook web persidangan program juga menghasilkan paling hasil yang positif, mempengaruhi empat tujuh petunjuk pelajar pertunangan, dibandingkan yang lain kerjasama teknologi, seperti blog, wiki, dan Twitter. Web persidangan program telah unik disebabkan oleh beberapa kerjasama ciri-ciri ia menyediakan, memberikan beberapa cara untuk pelajar untuk berinteraksi secara aktif dengan tentu kandungan dan berinteraksi dengan rakan-rakan dan pelatih (Bower, 2011; Hudson et al., 2012; Martin et al., 2012; McBrien et al. Dan 2009) dan ini mungkin menjelaskan kesan pada beberapa petunjuk pelajar penyertaan.

Kami juga bertujuan untuk menyebarkan terbaik disiplin penyelidikan untuk lebih luas ilmu saraf masyarakat. Lebih dari 30 tahun kemudian, harapan itu tidak sepenuhnya disahkan dalam pelajar pertunangan kesusasteraan, bagaimanapun, keputusan kami memberikan bukti awal yang bakal ada. Antara teknologi kami mengkaji, permainan digital dan online persidangan program Facebook telah yang paling jauh sampai kesan di beberapa jenis dan petunjuk pelajar pertunangan, menunjukkan bahawa teknologi harus dianggap sebagai faktor yang mempengaruhi pelajar pertunangan di semasa model. Bagaimanapun, keputusan mengenai blog, wiki dan Twitter kurang meyakinkan, sejak tidak ada kajian tentang penyertaan petunjuk atau hasil. Sebagai contoh, kecil contoh ukuran, tidak konsisten ukuran pembolehubah, kekurangan perbandingan kumpulan, hilang maklumat tentang khusus ped menggunakan teknologi mengancam kebenaran dan hasil.

Di bahagian berikut, kami memeriksa bagaimana Facebook dan Twitter mempengaruhi jenis pelajar pertunangan. Walaupun setiap jenis bersama mempunyai ciri-ciri tersendiri, tetapi terdapat beberapa pertindihan di domain kognitif, perilaku, dan emosi. Dalam kes di mana petunjuk boleh perlawanan lebih dari satu jenis penyertaan, kita telah memilih untuk perlawanan penunjuk dengan yang paling serasi jenis penyertaan, berdasarkan kajian kami penyertaan kesusasteraan dan kami tafsiran petunjuk. Hasilnya, kita akan dipungut dan dimasukkan sama petunjuk wujud dalam literatur, apabila sesuai, untuk mengelakkan pengulangan.

Bagaimanapun, sejak ini cenderung untuk menjadi luas, kompleks dan mahal, mereka tetap reserve orang-orang berkuasa. Hari ini, rakyat dengan telefon bimbit, kamera, video dan internet akses boleh menyumbang untuk amaran awal oleh “menyebarkan kata” untuk audiens yang lebih besar. Antarabangsa masyarakat awam dan advokasi kumpulan juga bergantung pada ini digital banjir bersama-sama dengan bukti lain berdasarkan data dan imej satelit-untuk tekanan antarabangsa pelakon dan kerajaan Barat untuk bertindak balas. Menurut penemuan kami, kajian lain mendapati bahawa menggunakan teknologi dalam klinis berlatih boleh ditentukan melalui persepsi kesehatan profesional .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button