Teknologi

Baru Artikel Teknikal

Sebagai contoh, Twitter adalah terhad 140 aksara, menjadikannya sebuah alat untuk belajar aktiviti yang memerlukan kependekan. Dalam satu kajian, Twitter pengajar digunakan pendek pop kuiz semasa kuliah, di mana dulu beberapa murid yang jatuh betul jawaban yang diterima tambahan mata (Kim et al., 2015), yang membantu pelajar untuk berlatih dan memohon pengetahuan. Di samping itu, studi menunjukkan bahwa pelajar lihat Twitter dan Facebook terutamanya sosial interaksi (Camus et al., 2016; Ross et al., 2015), yang mungkin membuat ini teknologi yang maju alat untuk berbagi sumber daya, untuk memberi ringkas pendapat pada berita yang berkaitan dengan tentu kandungan, atau mempunyai perbualan dengan rakan-rakan sekelas bukan penuh ilmiah wacana. Topik yang lain yang timbul adalah kelaziman hasil yang di beberapa teknik mengenai tingkah laku penyertaan. Secara keseluruhan, sebahagian besar kajian ditangani dengan tingkah laku pertunangan, dan yang kita harapkan itu teknologi yang direka khas untuk sosial interaksi, seperti web persidangan, wiki dan rangkaian sosial, akan menghasilkan lebih banyak keputusan yang tegas. Mungkin satu lagi alasan untuk hasil yang itu langkah-langkah pembolehubah mengubah seluruh pelajaran.

Mencapai pemahaman yang mendalam pelajar pertunangan dan berkaitan petunjuk penting sebelum petunjuk untuk kami mengkaji semula teknologi sastra. Sangat beberapa artikel telah menggunakan istilah pelajar pertunangan sebagai bergantung berubah sejak konsep yang luas dan dimensi. Kami mendapati bahawa petunjuk tertentu (seperti interaksi, rasa yang dimiliki, dan ilmu bangunan) pelajar keterlibatan yang lebih biasa dalam literatur sebagai bergantung pembolehubah.

Dalam penelitian ini, kita tidak melihat perlakuan khusus atau kemahiran yang bisa melayani tujuan ini, tetapi beberapa isu-isu berkaitan telah dibincangkan dalam literatur. Ini termasuk kemahiran untuk memudahkan orang-berpusat pendekatan untuk komunikasi, seperti meminta pasien tentang ketakutan mereka, harapan dan persepsi masalah dalam berhubungan dengan mereka prestasi. Penemuan kami juga menunjukkan sikap dokter dan pasien yang berbeza secara meluas mengenai dilihat kepentingan dan implikasi yang BOLEH ujian. Lain telah dikenal pasti persepsi yang berbeza antara doktor penggunaan dan nilai penilaian risiko teknologi dalam kesihatan berlatih . Sebagai contoh, terima kasih untuk beberapa doktor menggunakan mereka sendiri pertanyaan bukan soal . Ini seterusnya boleh mempengaruhi bagaimana doktor berkomunikasi risiko untuk pesakit dan pasien ‘ pemahaman risiko, yang juga ditunjukkan dalam penelitian kami.

Model organisme dan otak kawasan harus diutamakan berdasarkan minat mereka dalam masyarakat besar ilmu saraf penyelidik dan kepentingan mereka untuk tingkah laku manusia dan penyakit. Di mouse, untuk contoh, berkaitan kawasan mungkin termasuk retina, sumsum tulang belakang, hippocampus, striatum, amygdala/hipotalamus dan prefrontal korteks. Strategi ini akan mengenal pasti cabaran dan peluang untuk berulang taktik peningkatan dalam teknologi dan operasi. Matlamat jangka panjang ini projek—atas perintah 10 tahun-adalah untuk mencapai bukti prinsip sasaran sel jenis latihan khusus terapeutik pada manusia. Facebook dan Instagram selalu muncul dalam kesusasteraan di jaringan sosial, tetapi ia tidak jelas berapa yang lain popular rangkaian sosial, seperti LinkedIn, Instagram dan Penonton, memberi kesan pelajar pertunangan.

Penilaian Teknologi kesihatan adalah sistematik, telus, tidak berat sebelah dan teguh penilaian teknologi. Penilaian yang mungkin termasuk maklumat pada klinis keberkesanannya, pembangunan ekonomi, keselamatan, peraturan dan etika isu-isu berkaitan dengan penggunaan teknologi.7 LAPORAN bertujuan untuk membangunkan selamat, efektif dan mapan kesihatan dasar-dasar yang fokus pada pesakit dan berusaha untuk mencapai nilai terbaik; 8 penilaian adalah berakar di dalam penyelidikan dan kaedah saintifik. Jika ada sedikit atau tidak data, sebagai contoh ketika ia datang untuk teknologi baru, Kelabu kesusasteraan atau pendapat pakar boleh dimasukkan ke dalam penilaian. HTAs telah dihasilkan untuk lebih kompleks atau keputusan kontroversi, seperti menggunakan berat badan pembedahan untuk merawat kegemukan atau yang hip prostesis untuk digunakan.9 bagaimanapun, penilaian ini semakin digunakan dalam membuat keputusan di tempatan, wilayah serta negara peringkat, seperti yang ditunjukkan di Angka 2. Obat berlatih hari ini adalah hampir tidak mengenalinya dari yang diamalkan pada pergantian abad yang lalu. Kami telah baru diagnostik bantuan, dari pesat malaria ujian untuk berteknologi tinggi imbasan peralatan seperti magnet resonans pengimejan.

Sebagai contoh, doktor boleh sokongan pasien yang menderita dari ujian hasil memuaskan atau sempadan melalui kerjasama dengan mereka untuk membangun sebuah tindakan pelan, yang boleh membenarkan mereka merasa kawalan ke atas penyakit mereka. Di acara yang tidak memuaskan hasil ujian, doktor boleh menjemput pesakit untuk masuk ke dalam perbincangan tentang mereka semasa diabetes berkaitan dengan tingkah laku dan bagaimana untuk mengekalkan atau memperbaikinya. Di samping itu, perbendaharaan kata istilah yang biasa digunakan untuk ujian jemputan surat, proses ujian dan penghantaran keputusan yang dicadangkan supaya jelas dan konsisten maklumat untuk pesakit. Sebagai tindak balas ke halangan bahwa dokter dan pasien melihat mengenai menggunakan ujian di klinis berlatih, keputusan ini kajian mencadangkan bahawa komunikasi dan maklumat tentang BOLEH ujian boleh diperbaiki.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button