Teknologi

3 Teknologi Trend Membentuk Masa Depan Yang Lain

Sebagai contoh, yang digital permainan mungkin memerlukan pelajar untuk memeluk peranan CEO dalam komputer-simulasi persekitaran perniagaan, membuat keputusan pada siri isu-isu organisasi, dan bertindak balas dengan konsekuensi keputusan tersebut. Dalam contoh ini dan orang lain, permainan digital menggunakan prinsip-prinsip penyesuaian belajar, di mana belajar persekitaran semula atau diubah dalam sambutan untuk tindakan dan keperluan pelajar . Paling kajian pada permainan digital yang telah memberi tumpuan kepada kognitif dan emosi petunjuk pelajar pertunangan, berbeza untuk teknik sebelumnya ditangani dalam ulasan ini yang tertumpu terutamanya pada tingkah laku petunjuk pertunangan. Kita pasti lima teknik untuk mencari selepas literatur (iaitu, persidangan web, blog, wiki dan rangkaian sosial dan permainan digital) untuk dimasukkan ke dalam ulasan kami, berdasarkan terjemahan yang muncul dalam literatur lebih lima tahun yang lalu.

Walaupun penemuan positif tentang Twitter menggunakan kognitif dan emosi pertunangan, lebih kajian yang diperlukan untuk mengesahkan semasa penemuan yang berkaitan dengan tingkah laku pertunangan dan sasaran tambahan pertunangan petunjuk seperti motivasi, ketekunan, sikap, kepentingan, dan nilai-nilai sekitar belajar. Di samping itu, diberi kuat negatif persepsi Twitter yang masih wujud, tambahan pelajaran yang diperlukan untuk mengesahkan Twitter yang efektif dalam mempromosikan jenis tingkah laku pertunangan antara orang baru dan berpengalaman pengguna Twitter, terutama bila dibandingkan dengan lebih banyak alat-alat yang biasa seperti Facebook perbincangan forum atau LEM. Wiki telah mendapat popular di persekitaran pendidikan seperti yang boleh digunakan alat untuk projek kumpulan di mana ahli kumpulan boleh bekerjasama untuk membangunkan kandungan (dgn tulisan, pautan, imej, grafik, dan media) dan trek yang sah melalui luas sistem pelepasan (Roussinos & Jimoyiannis, 2013).

Ini kemajuan teknologi nano dan ilmu saraf telah memperkenalkan baru kaedah untuk mempelajari fungsi otak dan mekanisme di belakang mereka ketidakseimbangan. Teknologi nano mempunyai potensi untuk membentuk semua cabang ilmu saraf moden dari ilmu saraf, Neurogenetics, neurofisiologi untuk pembedahan saraf atau kognitif ilmu saraf. Akhirnya, potensi teknologi / neuron berusaha termasuk cabaran menggunakan buatan peranti di bawah mikroskop direka oleh manusia untuk memanipulasi sistem saraf, mengembangkan semi-selular pendekatan untuk seluruh otak. Kita oleh itu panggilan untuk asal sumbangan di pelbagai topik yang memberikan buah ini disiplin penumpuan atau yang menyediakan pemangkin untuk masa depan pakatan. Ini akan termasuk penyelidikan serta artikel-artikel itu akan mendorong usaha berterusan untuk memahami nano dunia neuron seluruh sistem peraturan spektrum, dan pembangunan teknologi muka, termasuk baru kaedah untuk teknologi Nano karakterisasi biofizikal sifat neuron. Kami bertujuan untuk memberikan sebuah interaktif forum untuk canggih kajian pada sistem saraf, pada bahan-bahan baru dan teknik untuk menghubungkan neuron dengan sintetik peranti, baru molekul alat untuk menyiasat kerumitan otak di sistem, rangkaian, selular, sub-selular dan molekul tahap.

Membawa pembangunan dan penilaian teknologi kesihatan, engineering, klinis, ditambah pula dengan latihan, bermain peran penting dalam memastikan keselamatan teknologi baru. Maklumat adalah sering tidak lengkap, menekankan perlu pemantauan berterusan sistem, yang mesti aspek. Sering mencabar dalam memperkenalkan sistem itu secara efisien untuk meningkatkan keamanan, sementara mengurangkan birokrasi. Beberapa keuntungan dapat dicapai oleh menyamai proses membuat keputusan, tetapi beberapa keputusan yang perlu menyesuaikan diri untuk negara atau keperluan tempatan.

Jerman adalah Amazon kedua terbesar penjual online pasaran selepas USA.Di kertas ini, aku menjelajahi kesan robotik, kecerdasan buatan dan mesin belajar pada tenaga kerja dan dasar awam. Jika masyarakat membutuhkan lebih sedikit pekerja kerana otomatisasi dan robotik, dan memberikan banyak manfaat sosial melalui pekerjaan, bagaimana orang-orang di luar tenaga kerja untuk tempoh yang lama masa untuk menjaga kesihatan dan Pencen? Ini soalan yang mendalam dasar awam yang kita perlu tahu bagaimana untuk menyediakan manfaat sosial dalam digital baru ekonomi. Begitu juga, mahasiswa teknik yang mengambil bahagian dalam kereta simulasi game, yang telah direka untuk membantu pelajar memohon dan meningkatkan pengetahuan yang diperoleh dari kuliah, menunjukkan tahap yang lebih tinggi berpikir kritis (iaitu analisis dan penilaian) dalam pertandingan daripada hanya pelajar yang menghadiri kuliah (Siddiq et al., 2013). Teknologi berubah tidak selalu dilengkapi tinggi-kerja mahir dengan penggantian rendah mahir pekerjaan, dan tidak boleh berada di masa depan juga. Teknologi boleh digunakan untuk membantu orang-orang fokus pada pelanggan layanan, dan kebebasan dan budaya kepelbagaian, inovasi, pendidikan, dan banyak lagi.

Kita kini bergantung pada kami bergerak alat-alat untuk kekayaan pengetahuan yang boleh diakses di masa sebenar, serta media sosial, akses untuk perbankan, runcit, navigasi – dan hampir setiap dibayangkan perlu. Dengan pertumbuhan yang belum pernah berlaku dalam akses untuk ICT, terutama dalam membangun dunia, bagaimana bisa antarabangsa pelakon, pemerintah dan organisasi masyarakat awam memanfaatkan ICT dan data mereka menghasilkan untuk mencegah kekerasan dan konflik lebih berkesan? Penyelidikan baru menunjukkan bahwa ada adalah potensi yang besar untuk teknologi inovatif untuk membimbing konflik usaha pencegahan, terutama ketika teknologi ini digunakan untuk membantu mendatar aliran maklumat antara rakyat dan apabila diintegrasikan ke dalam sedia ada saudara masyarakat inisiatif.(1) bagaimanapun, teknologi baru tidak penawar untuk mencegah dan mengurangkan kekerasan dan konflik. Sebenarnya, kegagalan untuk mempertimbangkan mungkin kesan daripada menggunakan teknik tertentu boleh membawa kepada hasil fatal di ganas persekitaran. Di samping itu, menggunakan teknologi baru untuk konflik pencegahan boleh menghasilkan keputusan yang sangat berbeza bergantung pada konteks di mana mereka digunakan, dan apakah atau tidak orang-orang yang menggunakan teknologi mengambil konteks itu kira.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button